>> Intropage
>> Home 
Nederlands
English
Deutsch
Español
Francais
 
Media:
>> FACEBOOK
>> WEBLOG
 
 
Contact & Vragen:
 
>> Onze gegevens samengevat
>> Ons contactformulier
>> Extra Infolinks page
 
 
Voeg onze Naturistische Natuur Camping Website toe aan uw Favorietenlijst
 
Ons Aanbod Spanje:
>> Camping El Zorro
>> Cortijo La Zorra
>> Backpackers-hutten/ Bed en 
     breakfast kamers
>> Wandelen
>> Fietsen
>> Overige Activiteiten
>> Omgeving
>> Routebeschrijving
>> Prijzen
 
 
Andere aanbevolen websites:
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omgeving (Puerto Lumbreras)

>>>  

Camping El Zorro ligt tussen Puerto Lumbreras en Velez Rubio. In beide stadjes zit u in ongeveer 15 minuten. In Velez Rubio is het wat gezelliger met meer horeca. Puerto Lumbreras is wat praktischer door de grote supermarkten als de Mercadonna.

Puerto Lumbreras is een klein levendig stadje op ongeveer 80 km van de stad Murcia. Het landschap in de omgeving van het stadje is enorm gevarieerd. Het bevindt zich net voor de eerste heuvelrug van de Siërra del Viento en de Cabeza de la Jara. In beide gebieden kunt u heerlijke wandeltochten maken! Op vrijdagmorgen is er in Puerto Lumbreras een grote gezellige weekmarkt.

In het laagland om Puerto Lumbreras heen wordt vooral veel intensieve landbouw bedreven. In het hooglandgebied waar Camping El Zorro zich bevind is er vooral sprake van mediterrane vegetatie. Dus pijnbomen, steeneiken, amandelen en olijven. Ook komt u er veel wijnranken tegen. Het gebied telt een grote variëteit aan roofvogels. Het kleine kerkuiltje, de grote Oehoe en de Slangenarend zult u dagelijks tegenkomen! Net als de Golden Eagle, en wat familieleden van de gierenkolonie uit Velez Blanco. Het gebied is uitzonderlijk geschikt voor natuurliefhebbers en stiltezoekers, maar in 30 minuten zit u ook aan de kust met meer toeristische plaatsen.

Interior Iglesia Ntra. Sra. de la Encarnación. Vélez-Rubio (AL)

Fachada Este del Castillo

Op 10 minuten van Cortijo La Zorra ligt Velez Rubio, een pittoresk nog echt Spaans stadje, waar zich verscheidene monumenten bevinden zoals de Iglesia Nuestra Senora de la Encarnacion (zie foto). Op zaterdag zijn de straten de marktplaats voor de kleurrijke weekmarkt.

Op 10 minuten van Velez Rubio bevindt zich Velez Blanco.  In Velez Blanco staat een prachtig Moors Fort van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de bergen en het nationaal park Las Marias, wat overigens zeer het bezoeken waard is. Vanuit Velez Blanco zijn er diverse prachtige wandelingen uitgezet. Een tweetal wandelingen doen de prachtige gierenkolonie van het park aan. Een keer in de week wandelen wij hier met een groep campinggasten. Laat het ons maar weten als u hierin geïnteresseerd bent.

In Velez Blanco zijn ook verscheidene andere historische monumenten. Zo kun je er prachtige rotstekeningen bewonderen, waaronder die van het Indalo-teken. Dit teken is tegenwoordig het gelukssymbool van Almeria. Op woensdag is er weekmarkt die door het gehele dorp loopt.

In het verlengde van Velez Blanco vind je Maria, dit plaatsje, waar ze heerlijke biologische hammen maken van het biologische Iberische varken, ligt in het hart van het natuurpark en er zijn prachtige wandelingen met zeer mooie uitkijkpunten.

Vista aérea del Castillo de Vélez-Blanco

Lorca ligt 10 minuten ten noordoosten van Puerto Lumbreras en staat vooral bekend om zijn barokke architectuur en de festiviteiten rondom Semana Santa, de heilige paasweek. De hele week kunt u de processies ook stilstaand bewonderen. Lorca heeft een heel oud centrum met een veelvoud aan musea. Zeer de moeite waard. Er zijn diverse bezienswaardige kerken, waar onder de San Patricio en de El Carmen.  Het kasteel van Lorca is ook zeer het bezoeken waard en bestaat uit oude delen van de vestigingsmuur uit de Romeinse tijd .

Ook een echte aanrader vinden wij zelf het klooster El Saliente. In september zijn hier elk jaar de feesten om de bedevaartstochten die er worden gehouden. Dit mag u zeker niet missen. Het geweldige uitzicht over de Almanzora Vallei maakt het een unieke plek.

In Vera bevindt zich ook een groot glijbanenpark. Kinderen kunnen hier hun lol op en na vieren s’middags heeft u hier een gereduceerd tarief. 

Het plaatsje Garrucha is van oorsprong een vissersdorp en heeft een visafslag die de moeite van het bezoeken waard is. 

Op vrijdagochtend is hier de weekmarkt en in de zomer is er op de boulevard een zeer aantrekkelijke avondmarkt. In de maand augustus staat op de pier de kermis die tot diep in de nacht open is.

Ook is er in Garrucha een grote supermarkt en zijn er een aantal restaurants waaronder visrestaurants. Vera, op vijf autominuten van Garrucha heeft een heel gezellige weekmarkt in het centrum op zaterdag.

Een eindje verderop langs de kust ligt het plaatsje Mojacar met veel restaurantjes, winkels en terrasjes.

Enkele kilometers landinwaarts van de Mojacar strip ligt het oude, schilderachtig op een heuvel gesitueerde, Mojacar dorp.

Hier is het goed toeven op de terrasjes met uitzicht over de kustlijn. Op zondagochtend is hier een rommelmarkt en op woensdag is op de voetbalvelden helemaal bovenop de berg de weekmarkt.

Voor dagtochten kan men een bezoek brengen aan het Alhambra te Granada of de oude stad Carthagena met Romeinse overblijfselen bezoeken. Almeria en Murcia zijn ook geliefd bij de mensen die graag de steden opzoeken.

Ook aan te raden: een bezoek aan de grotten van Sorbas, Mini-Hollywood in de woestijn bij Tabernas (voormalige filmset van de spaghettiwesterns gecombineerd met een dierentuin en zwemparadijs),

De grotwoningen van Cuevas de Almanzora, de grotwoningen bij Guadix, het klooster bij El Saliente (vooral de plek is bijzonder met uitzicht over de gehele Albox-vallei), de Thermale baden bij Baza (Negratin-Zujar, baños de Zujar volgen).

Stranden:

Op ongeveer 45 minuten bevind zich Aquilas, wat zo op de kaart gezien het dichtstbijzijnde strand zou moeten zijn.

Echter doordat de route naar Vera sneller rijdt bent u net zo snel op het grote zandstrand van Vera Playa. Daar zich hier een prachtig groot naturistenstrand bevindt met terrasjes waar u naturistisch kunt recreëren, lijkt dit een veel betere optie. Wijzelf geven hier de voorkeur aan.

Wellicht is een dagje strand dan te combineren met een bezoek aan Garrucha of Mojacar. 

De grotten van Sorbas zijn ook heel bijzonder. Hier kunt u de eenvoudige wandeling doen of echt klimmen en klauteren met een lampje op uw helm. Vooral voor kinderen heel spannend en leerzaam. In de zomer trouwens ook heerlijk koel om door de ondergrondse riviertjes te lopen.

 

Natuurliefhebbers kunnen in het nationale park Cabo de Gata, aan de kust op een uur van Vera, terecht.

Activiteiten in de omgeving:

 

-Paardrijden

-Paragliding

-Enduro rijden op crossmotorfietsen

-terrein rijden met jeeps

-Quad tochten

-Kleiduiven schieten

-Wandelen

-Mountainbiken

 

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

 

Het is ook heel goed mogelijk gedurende uw vakantie in Spanje lekker te gaan golven, al moeten we wel constateren dat de prijzen hoger dan gemiddeld liggen.

Golfbanen:

 - Desert Springs in Cuevas del Almanzora

- Cortijo Grande in Turre

- Valle del Este in Vera

- Golf Lorca 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Home <<

 

Meer El Zorro Spanje websites, aanbod en diversen: 

 
         
  >>> El Zorro naturisten accommodatie's
  http://www.elzorro-naturism-accommodations.com  
  Groot aanbod verhuur naturisten accommodatie's.  
         
         
     
         
 

 

 
 
 

(BACK TO TOP OF PAGE)

 

Page last live updated: Today

 

Copyright ©  http://www.campingelzorro.eu / Camping El Zorro 2006 - 2016. All rights reserved